vrijdag 2 maart 2018

Daar komen de dino's!!!

Al een hele tijd werd er heel veel verteld over dinosaurussen in onze klas. De interesse was zowel bij de jongens als bij de meisjes zo groot dat we maar eens over dino's moesten leren.
Op een dag was Leonieke helemaal over haar toeren want er was een heel vies beest geweest in de klas en het had iets verstopt! Allemaal zoeken dus en ja hoor we vonden een reuzegroot ei! Wat zou er in zitten?Na een paar dagen was ons ei uitgebroed en wat kwam er uit?? Jaja een dino!! Eerst waren we wel wat bang. Wat als die dino zou bijten? Gelukkig bleek het een lieve dino te zijn!
Bas probeerde hem eerst uit het water te halen.
Maar hij was er toch niet gerust in!

Jules was een dinokenner en durfde het wel!We scheurden en kleefden een dino.


We speelden heel veel met dino's. Overal klonk er de laatste weken wel ergens gebrul in de klas, want dino's, tja die maken nu eenmaal veel kabaal!


We brachten van thuis ook heel wat leuke dinospulletjes mee!


Dino's hebben hele scherpe tanden. We knipten tanden voor onze dino en kleefden hem in zijn bek!

Dino's maken met vormen en dino puzzels maken.


Met plasticine vulden we de dinoskeletten op en zo kregen we dan een mooie dino!


We kleefden boomstammen en schilderden een groot dinobos!

We schilderden ook een grote dino en kleefden er stipjes op.Met blokken bouwden we hokken voor de gevaarlijke dino's zodat ze niet zouden ontsnappen.

Renee tekende een gevaarlijke dino!
We speelden allerlei spelletjes met de dino's. Rangschikken van groot naar klein, een dino van plaats veranderen en hem terug op de juiste plaats zetten, tellen,...
Ons dinobingospel was ook een groot succes!Door het koude weer is helaas onze dinoschattenjacht niet kunnen doorgaan 😕maar hebben we samen naar de film van Platvoetje gekeken die Mona had meegebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten